Bileto a Mastodon

Jsme aktivní na různých sociálních sítích a stejně tak podporujeme v komunikaci i dopravce, kteří prodávají jízdenky a rezervace s pomocí platformy Bileto. Vývoj posledních dní kolem sítě Twitter a nejistota pravidel fungování nás nutí hledat případné alternativy pro rychlou a stručnou komunikaci novinek a informací z provozu.

Mastodon se skloňuje jako první volba, i když se jeho funkce v detailech liší. Protože celá síť Mastodon je tvořená více propojenými a tematickými servery, hledali jsme vhodné místo pro informace o veřejné dopravě. Takové jsme nalezli na https://transportation.social založené americkou konzultační společností Manhan Group LLC.

Pokud hledáte správné místo, kde si založit Mastodon účet, pokud jste dopravce, dopravní odborník či fanoušek dopravy, server doporučujeme. V současnosti na něm diskutují profesionálové zejména z USA, UK a západní Evropy.

Po dnešní dohodě se správci se stáváme druhým sponzorem a podporovatelem této části Mastodonu. Naším cílem je zajistit provoz do budoucna, zálohování, záložní administraci, moderaci a celkovou stabilitu tak, jak očekává charta Mastodon Server Covenant.

Bileto naleznete na profilu @bileto@transportation.social.