Bileto pro Deník N: Autobusových dopravců díky koronaviru v Česku přibývá

Bileto v roce 2020 přivítalo hned několik nových dopravců. Někteří z nich se dříve věnovali zájezdové dopravě či incomingovým službám pro zahraniční turisty. Po rozvolnění hygienických opatření reagujících na šíření Covid-19 dopravci působící v nepravidelné dopravě hledají jiné obchodní příležitosti, které by řešily propad poptávky po zájezdové dopravě, a vnitrostátní linková doprava tak po letech stagnace opět ožívá. Noví dopravci, nové linky či konkurence již zavedeným dopravcům se objevují už od května tohoto roku.

Společnost Bileto takovým dopravcům nabízí jednoduché, cenově dostupné, kompletní řešení, se kterým mohou v krátké době spustit předprodej i odbavení na palubě. O tom jsme mluvili s redaktory Deníku N.

Vlastní vyhledávač i s prodejem jízdenek chce firma v budoucnu znovu spustit, nyní se ale zabývá především vývojem rezervačních systémů na zakázku jednotlivých osobních dopravců. Těch přitom podle Petráka v Česku kvůli koronaviru přibývá, pravidelná přeprava zlákala například ty autobusové dopravce, kteří doposud sázeli především na zakázky od cestovních kanceláří.

Článek Křetínskému útok na Mafru nevyšel, aplikace na prodej jízdenek se zbavil zmiňuje, jak se Bileto rozhodl začátkem roku 2019 změnit priority a zaměřit se na rozvoj své rezervační a prodejní platformy. Vyhledávač spojení jsme vrátili na jeho původní adresu, bileto.cz.

Webovou službu a mobilní aplikaci nadále denně aktualizujeme dostupnými daty o jízdních řádech. Její zrušení neplánujeme.

Dopravci, kteří mají své eshopy provozované přes platformu Bileto, ve vyhledávači mají odkazy na koupi na svůj vlastní eshop. Ambice přidat do vyhledávače přímý prodej včetně přestupních spojení na více druhů dopravy jsme se stále nevzdali. Služba Bileto Jízdní řády je také ukázkou technologie vyhledávače, kterou nabízíme jako službu soukromým i institucionálním zájemcům.