Jízdní řád 2021 na Jízdenky Bileto

Druhou neděli v prosinci se každoročně mění jízdní řády nejen v celém Česku, ale i celé Evropě. I když je veřejná doprava stále omezená nižší poptávkou ovlivněnou pandemií Covid-19, dopravci využívající rezervační systém Bileto si připravili pro rok 2021 nové destinace, trasy i spoje. Nejdůležitější změny od 13. 12. 2020 si blíže představíme.

Auto-Bey

Společnost Auto-Bey nadále provozuje linku 000268 Praha - Trenčín - Brezno, kterou provozovala už od června tohoto roku původně pod licencí jiného dopravce. Páteční spoj z Prahy a nedělní spoj zpět do Česka jsou v provozu bez přerušení; po vyhlášení zákazu vycházení v ČR po 22 hodině byl odjezd nedělního spoje posunut tak, aby v Praze byl již po 19 hodině namísto původní 23 hodiny.

Na lince 330800 Lipno - Praha - Špindlerův mlýn jsou od podzimu v provozu víkendové spoje Praha - Jičín - Špindlerův mlýn.

Enjoy Europe

Česko-taiwanský dopravce Enjoy Europe ponechal víkendové spojení Praha - Lipno (linka 650200) a již od pátku 11. 12. obnovil provoz také na lince 610003 Hradec Králové - České Budějovice. Ta nově vede přes Jihlavu a Jindřichův Hradec namísto Chotěboře a Tábora.

Od ledna vyjede také nová linka 61004 Hradec Králové - Brno přes Žďár nad Sázavou.

Dopravce nadále nabízí levnější cestování s věrnostní kartou TRAVEL WITH LOVE club, kterou obdržíte u řidiče.

RETROBUS

Prostějovský RETROBUS posílí spojení Brna a Hradce Králové. Linka 780850 Prostěhov - Brno - Liberec pojede od nového roku v pracovní dny 2x denně.

UNITED BUSES

Síť spojů UNITED BUSES tvoří především linka 320920 České Budějovice - Brno a 320922 (České Budějovice -) Pelhřimov - Praha. Některé spoje obou linek se ale potkávají právě v Pelhřimově a vzájemně na sebe navazují. United přestupy garantuje a nabídne tak i více spojení pro cestující z Jindřichova Hradce nebo Kamenice nad Lipou.

V lednu by měla vyjet také dříve plánovaná mezinárodní linka 000210 České Budějovice - Linz - Bad Füssing, kterou bude možné cestovat do termálních lázní v bavorském Füssingu či do Rakouska.

V provozu zůstává také linka 320921 Dačice - Brno, kterou dopravce po roce od zrušení původních spojů ICOM Transport (TRADO-BUS), obnovil v srpnu tohoto roku. Meziregionální spoje dovolují denní dojížďku z Dačic, Jemnice či Moravských Budějovic do Brna.

Jízdenky Bileto

E-shop Jízdenky Bileto združuje dopravce využívající rezervační systém Bileto. Spoje, které nabízí na svých jízdenkových e-shopech, najdete na jediném místě. Můžete tak vybírat ze všech spojů na trasách, kde se potkávají. Pokud potřebujete vyměnit lístek, vrácení jízdenky je zdarma a můžete tak obratem nakoupit novou jízdenku na jiného z dopravců na vaší strase. Stejně tak je možné zakoupit přestupní spojení kombinující více společností v jediné objednávce.

Aktuální nabídku spojů naleznete v přehledu dopravců a linek.

Kromě nákupu online máte možnost navšívit i kamenné pobočky partnerů zapojených v Jízdenky Bileto.