Začínající dopravce spouští prodej přes Bileto

Už tuto neděli vyjedou nové přímé autobusy mezi Návsím, Třincem, Olomoucí a Brnem. Začínající dopravce Honzíkovy autobusy nabídne jedno až dvě spojení ze severu na jih Moravy každý den. Pro prodej svých jízdenek oslovit Bileto a během krátké doby už prodává své jízdenky online. Cesta od prvotního záměru k plnohodnotnému e-shopu tak zabrala jen několik týdnů, a to včetně moderního odbavení na palubě.

Platforma Bileto nabízí dopravcům bez rozdílu velikosti možnost prodávat jízdenky na svém eshopu, otevřít si pokladní síť včetně přístupu pro provizní prodejce, a prodávat jízdenky také v samotném vozidle během cesty. Všechny prodejní místa jsou provozovaná jménem dopravce; spustili jsme proto jizdenky.hbusy.cz včetně widgetu odkazujícího z webu dopravce.

K odbavení ve vozidle slouží aplikace Onboard, kterou lze nainstalovat na libovolné zařízení se systémem Android. Cestující jízdenky nemusí tisknout, řidič má pro odbavení k dispozici seznam unikátních kódů, přehled po nástupních stanicích i náhled do sedadlové mapy spoje. Aplikace ale zajišťuje také prodej. Její tarifní jádro lze pomocí skriptů naplnit tarify a ceníky dopravce. Tisk je pak možný např. pomocí bluetooth tiskárny Zebra MZ220. Veškerá prodejní data a výkazy má pak dopravce k dispozici pomocí analytické platformy Cluvio.